DAW

posted in: Музикален речник | 0

DAW е софтуерно приложение, което се използва за запис, смесване и редактиране на аудио и MIDI файлове. Името му е съкращение, което произлиза от английски език- „Digital audio workstation“, в превод- „Цифрова аудио работна станция“. С помощта на DAW може да се записват песни, да се създават ритми, добавят инструменти, вокални части, оформят аранжименти и прилагат най-различни ефекти. Модерните DAW имат централен интерфейс, който позволява на потребителя да променя и смесва множество записи и песни в едно.

Днес DAW се превърна в най-популярният начин за правене на музика и редактиране на аудио. Заради своята достъпност и удобство той се използва от всички- както от продуценти, така и от автори на песни. Едни от най-популярните софтуери DAW са „Ableton Live“, „Logic Pro“, „Audacity“, „Steinberg“, „Cubase“ и „FL Studio„.


Easy piano ISRC MIDI Авторска музика Бах Българска музика Вдъхновение Внимание Гама Детски песни Запаметяване Изкуство Изпълнение Инструментална музика Кавър музика Класика Концентрация Лесни песни Лунната соната Метрум Моторика Музика Музика за деца Музикални произведения Музикално обучение На Елиза Ноти за начинаещи Ноти за пиано Памет Пианист Пиано Пиано за начинаещи Пиано кавър Практика на пиано Ритмични упражнения Ритъм Свирене на пиано Текст Технически умения Триола Уроци по пиано Уроци по пиано на детски песни Уроци по пиано на лесни песни Четене на ноти Шопен


Последни публикации: