ISRC

posted in: Музикален речник | 0

ISRC е (на английски език: „International Standard Recording Code“) „Международен стандартен код за запис“. Той е 12-символен, буквено-цифров код, който се присвоява на музикално произведение, предназначено за търговско пускане.

Кодът позволява на притежателя на правата – независимо дали е независим изпълнител или голяма звукозаписна компания да идентифицира и проследи „живота“ на техния запис на аудио файл. Той е кодиран в звукозаписа на самата песен. По този начин звуковите системи, разпространителите и стрийминг услугите могат да четат метаданните, прикачени към записите.

ISRC се състои от двусимволен код на държавата, код на регистрант от три знака, представляващ лицето, което е кандидатствало за ISRC; двуцифрен код, обозначаващ годината на записа/издаването, и накрая, петцифрен сериен номер.


Easy piano ISRC MIDI Авторска музика Бах Българска музика Вдъхновение Внимание Гама Детски песни Запаметяване Изкуство Изпълнение Инструментална музика Кавър музика Класика Концентрация Лесни песни Лунната соната Метрум Моторика Музика Музика за деца Музикални произведения Музикално обучение На Елиза Ноти за начинаещи Ноти за пиано Памет Пианист Пиано Пиано за начинаещи Пиано кавър Практика на пиано Ритмични упражнения Ритъм Свирене на пиано Текст Технически умения Триола Уроци по пиано Уроци по пиано на детски песни Уроци по пиано на лесни песни Четене на ноти Шопен


Последни публикации: